SERVICE

Trygghet:

Hver eneste alarm testes av oss før den sendes ut. Produkt og testing tilfredsstiller alle CE krav. Vi tester hver eneste alarm med og uten gass før den leveres. Det er vesentlig derfor vi har flere tusen fornøyde kunder hvert år. Reklamasjoner er sjelden og skyldes i alt vesentlig enten for hard fysisk medfart, feil plassering eller bruk. Vi har nesten ikke retur med produksjonsfeil.

Husk å lese bruksanvisningen og å teste din GLA ofte.

 

Ved problemer se vår Serviceguide eller les om falsk alarm og temperatur nedenfor.

 

MENY 8

MENY 7

MENY 6

 

GLA er testet for temperaturer fra –20°C til +40°C. Det er et krav for CE merking. Likevel anbefaler vi at alarmen brukes i området fra +5°C til +35°C, som vil tilfredsstille de fleste bruksområder. Dette er for å unngå kondens ved vekslende lav temperatur, som kan forkorte levetiden til all elektronikk.

 

HYTTE UTEN STRØM

Ved ankomst kan det være minusgrader i hytta. Brukes det gass til oppvarming bør alarmen skrus på og sjekkes først. Ved oppvarming er lufta tørr og det er derfor liten fare for kondens. Når hytta forlates bør alarmen skrus av, og legges ved gassens stengeventil for å huske å skru den på igjen.

 

Ønsker du maksimal levetid anbefales at alarmen lagres i en diffusjonstett boks (matboks), gjerne sammen med en liten pose med silica gel.

TEMPERATUR

 

Hver eneste alarm testes av oss med og uten gass før de leveres. Vi beklager derfor hvis det skulle ha skjedd noe med enkelte alarmer underveis, eller om det oppstår problemer med plassering av alarmen.

 

Husk at det er tilfeldig om det kommer en alarm i 5-15 sekunder når alarmen slås på.

Deretter skal LED blinke hvert 5. sekund.

 

GLA er sensitiv for rask/stor endring av temperatur og fukt. Den skal slås av når miljøet ikke er stabilt. Falsk alarm kan tømme batteriene fort. Ref. Bruker manual kap. 4. Dette er viktig for hytter uten strøm, camping bil/vogn, Båt etc. Spesielt sen høst, vinter og tidlig vår.

 

Ved problemer se vår Serviceguide

 

FALSK ALARM

 

Vi har 1 års Garanti på våre produkter.

Gjeldende bestemmelser er beskrevet i detalj i Bruksanvisningen som finnes i Produkt Info/Veiledning.

 

Levetid uten varsling er inntil 15 år.

Levetiden er svært avhengig av miljø, bruk og varslingstid.

GARANTI

 

Vi ønsker bare fornøyde kunder!!

 

Ved problemer se vår Serviceguide

 

Du er beskyttet av normal angrefrist.

Skulle noe skje med Sensoren slik at den ikke virker som den skal vil dette kunne dekkes av vår garanti.

 

Forsøk aldri å åpne sensoren eller utføre reparasjon selv, da dette kan medføre statisk kortslutning og andre feil som ikke kan repareres. Batteriene i GLA er spesiallaget. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss.

 

Du kan sende din GLA til oss for en gratis sjekk som vanlig brev. Du må da legge ved en frankert, adressert god boble retur konvolutt. Du må ha lest vår Service Guide på forhånd og sende oss en e-post for å bli registrert post@isens.no. Må batteriene skiftes fakturerer vi 250,- kr. Vi skifter bare batteri på GLA-XL og GLA-D. I enkelte tilfeller oppgraderer vi for samme pris.

SERVICE

 

Vedlikehold av våre produkter er minimalt.

I hovedsak normalt renhold. Sensorene er forsynt med automatisk kalibrering. Testing av sensorene er smart, enkel og sikker. Varslingen har en logisk feiltest.

 

Detaljer er beskrevet i Bruksanvisningen som finnes i Produkt Info/Bruksanvisning.

 

VEDLIKEHOLD

 

   

 

                Vi er her for DEG.

 

           Uten DEG er vi ingenting.

 

 

         intelligente Sensorer

                                                      Sikkerhet , Helse , Miljø

 

       

       * Ingen installasjon

       * Betjening kun ON-OFF

       * Minimalt vedlikehold

       * Ingen Ladning

       * Ingen Batteriskift

       * Automatisk Kalibrering

       * Logisk varslingstest

       * Enkel testfunksjon

 

 

 

       

       * Angrefrist

       * Garanti

       * Batteriskift

       * Kontakt oss

 

FEIL PLASSERING

Av de alarmene som vi får i retur virker halvparten helt fint når vi tester dem. De har derfor ikke vært plassert på et egnet sted. Det er en sjekkliste for dette i bruksanvisningen kapittel 3. Den mest vanlige feilen er at alarmen blir utsatt for sol eller kald trekk. Ved rask endring av temperatur vil alarmen kunne gå. Den vil si fra om den ikke liker plasseringen. Prøv en annen plassering, eksempelvis på gulvet i et hjørne eller under et møbel, upåvirket av dører og vinduer. GLA virker selv om alarm skjer. Men feil plassering kan forårsake at batteriene tømmes fortere enn normalt.

 

FYSISK MEDFART

For den andre halvparten av returnerte alarmer finner vi som regel tegn på hard fysisk medfart. Dette kan forårsake at fabrikkens innstilling flytter seg en smule. Alarmen virker selv om dette skjer, men kan ha blitt for følsom. Dette kan testes med å legge alarmen i en liten plastpose, pust rolig inn gjennom en av sidene på alarmen for å fylle den og posen med pusteluft, og lukk posen. LED bør blinke minst 1-2 ganger før alarmen går, normalt innen 5-6 ganger, avhengig av hvor fort posen fylles. Hvis alarmen har blitt for følsom må den byttes til en ny. Husk å lufte alarmen godt før den tas i bruk igjen.

 

Hvis alarmen må byttes, ta kontakt med din leverandør.

Ved problemer vennligst kontakt oss på post@isens.no.

TEST I HYTTE UTEN STRØM PÅ RØROS:

” Nu har hytta vært i bruk ca hver annen helg løpet av vinteren. I mellomtiden har temperaturen vært ned til minus 17 grader inne i hytte. Måleren har stått på hele perioden, og fungerer helt som den skal hver gang.

 

TEST I LAVVO I FEBRUAR:

” Brukte isens i helgen på lavvotur i Trondheim. Temp fra -13 til +20 Brukte vedovn og primus på gass. Ingen falsk alarm.”

 

TEST I TELT OM VINTEREN:

” Brukte isens på telttur 2-4.feb. Nerskogen, temp fra -20 til noen plussgrader. Vi fyrte i 3mannsteltet med bensinprimus og gass. Om natten ble det ikke fyret og det dannet seg noe kondens i teltet. Isens lå i nettingen i taket (tørkeloftet) og utløste en alarm når brenneren ble brukt i bunnen av teltet. Trolig varme/avgasser som gjorde dette. Skrudde den av og etterpå ble den kun brukt når brenner ikke var i bruk. Ingen flere alarmer.”

 

TEST I SEILBÅT OM SOMMEREN:

” Har den liggende på gulvet inntil veggen under trappa. Vi har kun hatt alarm to ganger. En gang var det kommet mye eksos inn i båten etter å ha kjørt lenge på motor. En annen gang var ikke gassen til kokeapparatet helt avstengt.”

 

Tekstboks: